André Rieu

Enkele weken meelopen met het orkest van André Rieu

Ik ben enkele weken meegegaan met het fenomenale orkest van André Rieu. Het was geweldig. Ik had graag gewild dat ik enkele maanden mee mocht lopen. Wat een sensatie, wat een grootsheid, wat een gezelligheid en wat een talenten.

Ik ging met André Rieu mee naar Zuid-Amerika, waar het concert een korte tour deed door Brazilië, Argentinië en Chili. Het orkest is een maand druk met concerten. Ze zijn een maand weg van huis. Ik mocht slecht enkele weken met ze meegaan. Het waren fantastische weken. De grootsheid van de organisatie staat bijna gelijk aan de grootsheid van het orkest. Ik was zeer onder de indruk.Casinobonussen

Stichting Nederlandse Concerten

Ik ging mee namens Stichting Nederlandse Concerten. Mijn doel was om actief te gaan netwerken in de genoemde landen. André Rieu geniet enorme bekendheid wereldwijd en daardoor ook enorm veel respect. Hij heeft een groot netwerk, maar niet alleen hij. Ook alle personen in de immense organisatie die de concertreeksen organiseren, hebben ieder op zich een breed netwerk op verschillende vlakken.

Als Stichting Nederlandse Concerten hebben we goede contacten met verschillende personen uit ‘het bedrijf’ van André Rieu. Het is namelijk niet alleen André Rieu die de concertreeksen organiseert. Hij heeft een klein leger aan mensen om zich heen. Dit zijn managers en organisatoren, zowel in Nederland als de landen waar hij optreedt. Maar natuurlijk ook de artiesten in het orkest, visagie, kleding, begeleiding, assistenten, enzovoort.

Netwerken

Graag willen wij profiteren van de uitgebreide netwerken van de mensen rondom André Rieu. Dat vindt hij geen probleem en daarom nodigde hij ons uit om eens mee te gaan. Graag. En zo belande ik met dit kleine legertje aan mensen in Brazilië. Ik heb ontzettend veel mensen leren kennen, zowel uit de cirkel rondom André Rieu, zijn orkest en organisatie, als ook de lokale mensen in Brazilië, Argentinië en Chili die werkzaam zijn in de muziekindustrie.

De mensen uit de organisatie van André Rieu hebben allerlei afspraken met lokale mensen en bedrijven. Ook werken ze samen en schakelen ze hulp in van lokale mensen die werkzaam zijn in de muziekindustrie of gerelateerde sectoren. Het totale netwerk-web rondom het orkest van Andre Rieu is dus enorm en zeer uitgebreid. Dit is voor Stichting Nederlandse Orkesten een goudmijn. Wij leven van deze netwerken en contacten.

Nieuwe contacten

Ik heb een berg visitekaartjes uitgedeeld en nog meer visitekaartjes in ontvangst mogen nemen. Ik heb ontzettend veel mensen ontmoet en handjes geschud. Ik heb met veel mensen gepraat over waar ze mee bezig zijn en wat we eventueel voor elkaar kunnen betekenen. Er zijn ontzettend veel ideeën in mijn hoofd ontstaat en heb ik al verschillende keren meteen een goede link kunnen leggen. Daarnaast heb ik natuurlijk de stichting op een internationaal niveau kunnen promoten.

Al deze nieuwe contacten worden in een speciaal programma opgeslagen. Hier worden de naam, organisatie en werkzaamheden in opgenomen. Op deze manier kunnen we ten alle tijden de juiste contacten vinden voor de juiste oplossingen, vragen of problemen. Deze enorme database van contacten is ontzettend waardevol in onze business. Daar kunnen de Nederlandse muziekgroepen, orkesten en bands van profiteren.

André Rieu in Johan Cruyff Arena

Vorige week op een dinsdagavond was André Rieu live te bewonderen in de Johan Cruyff Arena. Het was in de rust van de Champions League wedstrijd Ajax – Real Madrid.  Het was een hele bijzondere wedstrijd. Ajax speelde erg goed en had de wedstrijd eigenlijk moeten winnen. Er werd onterecht een goal afgekeurd voor Ajax en Ajax had de beste kansen. Ajax verloor met 1-2 door goals van Karim Benzema en Marco Asensio. De return was een enorm spektakel voor Ajax. De club uit Amsterdam won met 1-4 uit bij Real Madrid. Het was een wedstrijd die nooit meer vergeten gaat worden. De hele wereld sprak erover. Ajax kwam dat toernooi tot en met de halve finale, waarin zij op een vervelende manier werden uitgeschakeld door Tottenham Hotspurs.

Voor meer informatie bekijk onze homepage. En voor een stukje over een andere legende klik dan hier.